dimarts, 5 d’agost del 2008

Un Nou Indicador Per L'Economia Espanyola



















Segons How Di Bohdi:


Al tornar a terra, en el nostre cotxe, vàrem veure un altre vaixell capgirat a la llacuna. Una canoa tota vermella i de fusta, amb una proa llarga, com una joguina de nen."- Aquest vaixell ve de Casamance, ple d’immigrants sense papers, i de camí cap a Espanya" - va dir el conductor del nostre vaixell en el moment en què passàvem de llarg : "- Tenien problemes amb el vaixell i van parar aquí. La policia va pujar-hi i van detenir 25 persones. Els altres van fugir corrents".


El preu per anar a Espanya ha baixat notablement en els últims mesos. Abans solia pujar fins a gairebé mil lliures (£1000), però el 2006 va baixar fins a quatre-cents cinquanta (£450). Ara per ara es pot viatjar per solament tres-cents cinquanta. Això ha de ser l'única cosa al Senegal que ha baixat de preu. Una barra de pa ha pujat un terç, des de l’última vegada que en vaig comprar una.

Així que, a base d’un increment de l'oferta i després una baixada de demanda, el preu del viatge va baixant malgrat l’apujada dels carburants.El telèfon mòbil serveix per a moltes coses, incloent el fet de mantenir els senegalesos informats de l'abast d’alguns fets que els catalans i els espanyols encara ignoren.


Estic agraït al meu amic Charles Butler de Ibex Salad pel vincle original.