dilluns, 7 d’abril del 2014

Pacte faustià?

Fa 18 mesos, Mario Draghi aconseguia que els mercats financers li donessin un cop de mà per resoldre la crisi existencial que patia la zona euro, i ho va fer a través d´una promesa. "Faré tot el que faci falta", els deia, "tot". I durant un temps la fórmula va funcionar, però això va ser ahir, i avui, aquests fidels socis han vingut a cobrar. Tal com estan les coses, els mercats donen per fet que el BCE no dubtarà a implementar un programa davant el creixent risc de deflació en la zona euro. És a dir, que en algun moment el BCE començarà a comprar bons de tots els Estats membres en grans quantitats. Seria la japonització de la seva política monetària.

Evidentment, el sr. Draghi sí que té els seus dubtes, però de poc li serveixen, perquè les polítiques d´antany han perdut el seu potencia.

L´allau de diners entrant als països de la perifèria d´Europa està forçant la seva mà.Per molt que li agradés canviar les coses amb dolces paraules, l´euro no vol baixar, i depreciar la moneda seria la manera més ràpida i eficaç d´alleujar la pressió deflacionista.

L´instrument més popular entre els compradors són de lluny els bons grecs, el rendiment dels quals ha baixat des d´un 10% fins a un 6% en qüestió de setmanes. L´economia del país hel.lènic és lluny de donar senyals de resurrecció -l´atur supera el 27% i va per dalt- però no importa, hi ha tant interès que el Govern està plantejant la seva primera emissió de bons en molts anys, possiblement abans de Setmana Santa. Amb un deute sobirà de més del 175% de PIB poques possibilitats hi ha que aquests diners nous es puguin tornar, però és igual: al principi donaran un bon rendiment, i després els comprarà el sr. Draghi. Quina sort!

La ironia de tot això és que mentre aquest programa seria molt atractiu per als inversors, no hi ha cap garantia que frenés la deflació, la qual cosa em porta a la següent reflexió: abans de fer una promesa, vigila amb qui pactes!

L'article que va publicar La Vanguardia el diumenge 6 de abril de 2014 en el suplement Dinero

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ets home o dona de negocis? Esteu en un embolic econòmic o necessiteu fons per iniciar el vostre propi negoci? Necessiteu un préstec per iniciar una petita escala petita i un negoci mitjà? Teniu una puntuació creditícia baixa i us trobeu difícil obtenir préstecs de capital dels bancs locals i d'altres instituts financers ?. realment pot obtenir un préstec segur i bo d'una empresa de préstecs de bona reputació que pot obtenir de $ 1000 a $ 10,000,000, es tracta d'una empresa de préstecs reconeguda contacteu amb nosaltres avui mateix
Correu electrònic: trustfundfinaceservice@gmail.com
Atentament
ADAMS BALYN